Nov 29, 2020
Sepucuk Pistol Di Dalam Laci
Posted by Hadi M. Nor

Dalam dunia cerpen Hadi M Nor ada dua pemalar Sesuatu yang pelik akan berlaku dan ia amat lucu Koleksi cerpen ini adalah alegori pada dunia pasca moden yang semakin tidak waras.Atau mungkin tidak.

  • Title: Sepucuk Pistol Di Dalam Laci
  • Author: Hadi M. Nor
  • ISBN: 9789671098943
  • Page: 395
  • Format: Paperback
  • Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Dalam dunia cerpen Hadi M Nor ada dua pemalar Sesuatu yang pelik akan berlaku dan ia amat lucu Koleksi cerpen ini adalah alegori pada dunia pasca moden yang semakin tidak waras Atau mungkin tidak

    Johnny B. Rempit

    Watak Saka dalam buku ni adalah cool Hahahahaha


    Fuka-chan

    Anis Ya, Harun Maafkan aku i must truly say that i do felt satisfied with this book funny, simple, sempoi, imaginative tapi, bila sampai waktu dan masa untuk serious, kamu akan rasa kesungguhan penulis yang cuba menyampaikan hati dan perasaan nya ada waktu yang aku betul betul gelak, sampai menangis, dan buka mukusurat yang seterusnya, aku terdiam, menghayati watak dan suasana dan cerpen tersebut cerita dalam buku ini simple, but deep enough for the readers to understand the feelings involved da [...]


    broken button

    Pernah kau dengar pasal Pulp Fiction Tak Saya pun tak Tapi orang kata buku ni salah satu contoh Pulp Fiction Dan jika hal itu benar, saya berani katakan penulis berjaya menonjolkan image Pulp Fiction itu sesuatu yang sangat menarik.Sebuah buku antologi cerpen yang sangat ringkas, ditulis menggunakan bahasa yang mudah untuk difahami mesej mesej, teguran sosial yang cuba untuk disampaikan Jangan risau, ini bukan Antologi Sehijau Warna Daun kau boleh tertidur masa tengah baca Ini antologi power Cer [...]


    Intan

    untuk mak dan apak, sorry hadi tak cukup pandai untuk menjadi doktor Kagum betul dengan penulis buku ini yang mampu menulis cerita pelik pelik, luar alam ,tak logik, selamba badak.daripada 20 cerpen hanya 8 yang berjaya dibaca dan difahami sambil gelak terguling guling banyak jugak yang tak berjaya difahami kisahnya tetiba habis jenuh fikir sampai baca 2 3 kali yang saya suka walaupun cerita mengarut melalut ada something yang penulis selitkan supaya pembaca fikirlai.


    Ophan Bunjos

    ada 3 jenis dalam klasifikasi aku terhadap penulis penulis pertama, penulis yang tahu menulis kedua, penulis yang suka menulis ketiga, penulis yang menulis ini datang dari yang pertama dia diam diam bagitahu aku buku ini dia tulis sebab dia memang tahu menulis dan kami bersembang dari satu babak ke babak yang lain sambil kedua kami memandang dinding dinding pun merakam perbualan kami dan ketawa diam diam dinding pun tahu apa


    Encik Psychopath

    Aku fikir penulis buku ini gila dengan cerpen cerpen yang tidak waras Light reading yang kelakar dan ada juga yang hambar Sesetengah ending macam haram Cerpen yang saling berkaitan yang tak menjemukan pembacaan namun cukup sekadar dibaca sekali Juga tidak cukup tebal.


    Juliza

    Rare, funny and strangely entertaining begitulah kesimpulan hamba tentang Sepucuk Pistol Di Dalam Laci SPDC Ibarat sepucuk pistol yang boleh meledak bila bila masa, buku ini menghidangkan kisah kisah penuh kejutan tak tersangkakan Dan, jika perlu memilih antara 20 buah cerpen dalam SPDC, berikut adalah kesukaan hamba tidak mengikut apa apa turutan P Blues Isnin kerana sindiran blues Isnin yang berjaya mendarat pada batang hidung sendiri P dan juga kerana di antara empat cerpen kurang pelik dalam [...]


    Zoul Yazix

    Aku nak pinjam dekat Bay, dia tak bagi Dia kata aku kena beli sendiri sebab buku ni best Adalah beberapa bulan lepas itu, bila aku tengah tunggu Linglung balik makan dekat kedai dia, aku terserempak dengan buku ini dan aku terus beli Licik betul taktik Linglung Aku baca atas sofa merah dalam kedai itu terus, tak skip mana mana mukasurat, ikut susunan cerita Jarang la aku nak baca satu satu buku, aku sengih sorang sorang Tak ada lah banyak kali aku sengih, cuma ada sesetengah lawak dalam buku ni [...]


    phazleeanna

    Ia merupakan salah satu buku antologi cerpen yang rare kerana kesemua 20 cerpen di dalam buku ini mempunyai warna yang berlainan dan tersendiri yang membuatkan pembacaannya menarik bak disuap MM berwarna pelangi ketika lapar kebuluran.Antara dialog yang mewarnai sesi pembacaan buku ini datangnya daripada cerpen Gerai Pak Ali Punai tak akan mengecut Punai kita kuat Punai harus keras


    Luc Abdullah

    Imaginatif dan aku suka cara dia wujudkan kaitan di antara kispen.


    Rumaizah Bakar

    Picked up this book at Silverfish Didn t know anything about the writer, flipped through and thought it was a new pen name for a much liked, established author I m pleased to find stories that are unpredictable and bold These are the kind that takes you everywhere and nowhere Well done I hope to read of the author s work in the future.


    Idris Abdul rashid

    Saya takda reviewTapi kalau ada 100 buku macam ni saya sanggup beli semuanya dan buat marathon 1 hari saaja lampau bukan hadi lebih melampau dalam imaginasinya khalas


    Dayang Noor

    Antara buku yang buat aku gelak guling2, hempuk kusyen kat lantai dan sepak dinding sampai nak terseliuh buku lali.


    Nadira

    Penulisan paling selamba Suka hati dia saja punya cerita.


    Matt Razin

    gaya penulisan ada macam pipi lah


    Mohd Asyraf Abdul Nasir

    Satu perkataan tentang buku ini Sedap Ya buku ini sedap dibaca Sebagai satu buku yang tidak menonjol namanya di pasaran dan dikenali ramai, buku ini sedikit sebanyak memberi pengajaran pada aku yang buku yang orang tak pandang ini ada sedapnya walau jika dilihat dari nama tajuk dan design kulit buku yang biasa biasa kurang menarik untuk grab dari rak buku kedai atau order online.Penulis pandai menggunakan setiap bait perkataan dengan cermat dalam antologi cerpen ini Walau menggunakan perkataan y [...]


    Eizza Bohari

    I bought this book under the influence of Hadi M Nor s catchy song on YouTube Belilah Buku Aku and as the song advertised, it definitely did not disappoint with the abundance of typos Sepucuk Pistol Di Dalam Laci is a collection of interweaving short stories revolving around the supernatural and guns yep like the title Who would ve thought to re imagine Saka as a slacker kind of guy Come to think of it, Saka kinda rhymes with slacker did Hadi mistook Saka as slacker when he was a child Hahaha Ov [...]


    Aween

    Aku kena sampuk Saka gamaknya bila baca buku ni Gelak sorang sorang sambil kunyah keropok Rota Mulut asyik berkata ape bongok cerita ni hahaha No offense Bongok in a good way Portal rosak dan tak boleh pakai gara gara tertumpah milo kt dalam Aku gelak sakan bila baca Gerai Pak Ali Tak masuk dek akal Buang Flying Fox dari group fb memadai ntk let him know yg dia terkeluar dari kumpulan Punai tu kahkahkah Nak rampas Gerai Pak Ali sebab mee goreng dia sedap gila dam murah kehkehkeh Makan sekali, ba [...]


    Barukisu (Balqis)

    Betullah sinopsis kecil di belakang buku ini Sesuatu yang pelik akan berlaku dan ia amat lucu Oh, tak Hampir kesemuanya adalah janggal dan sedikit menjenkelkan Yang mana membenarkan ayat penyata seterusnya pada sinopsis kecil belakang buku ini Koleksi cerpen ini adalah alegori pada dunia pasca moden yang semakin tidak waras Oh, ini rupanya genre pulp fiction.Okay Suka watak Saka Tetapi dia hantu.Lain lain cerita Rasa macam baca cerita atau tonton movie psikopatik Serius Tapi aku faham mesej mese [...]


    Ainur

    bacaan santai, penulisan yang santai, boleh buat kau tergelak sorang2, boleh buat kau rasa wtf ada cerita tu aku rasa penulis tengah bosan2 so dia amek pen dan terus tulis apa yang dia duk terfikir time tu tapi, cerita tu still best plus cerita dia tak meleret leret straight to the point and yes, kaitan antara cerita tu power memang kalau cerita tu habis macam tu je tak lengkap, so penulis kaitkan dengan cerita yang lain yes power dari mula aku baca, memang tak rasa nak letak perasaan nak tahu, [...]


    Eerashera

    Buku ni kelakar Dalam lucu pun ada jugak sindiran Macam mana la si penulis boleh buat cerita yang sangat imaginatif macam ni Kreatif sungguh Sebab cerita2nya best aku tak peduli tentang logik atau tak dalam setiap cerita.Aku rasa ramai yg suka dengan Saka Seekor saka berseluar jeans lusuh, berkemeja T hitam dan berselipar jepun Suka main gitar pulak tu Sungguh rockers Aku suka semua cerpennya Walaupun ada beberapa cerpen yang endingnya macam tak habis Aku rasa sengaja kot dibuat begitu.Ini ke pu [...]


    Dayah-sama

    Bila aku baca buku ni, aku rasa macam pernah baca koleksi cerpen ni Tapi kat mana aku lupa Semacam deja vu baca koleksi cerpen ni Sesetengah cerpen power Padat, ringkas dan menghiburkan Yang menarik buku ni, semua kaitan disimpul pada cerpen akhir Nak bagi 3.8 bintang, tapi kalau genap, jadi 4 bintang lah kan P s kepada pembaca yang suka ayat berbunga dan jiwang, tidak digalakkan baca, nanti menyinggung perasaan halus anda.


    Deanne J

    Sebuah buku cerpen yang berkait dan mempunyai unsur jenaka satira yang hebat Siapa sangka dalam setiap bait yang kau baca, di akhirnya nanti mampu buat kau terhenti dan berfikir barang seketika Saya gemar penulis membawa watak Saka sebagai Mat Rock, hilang rasa takut terus jadi suka pula watak kelakar selamba dia Aku rajin baca blog Hadi M Nor ni, tapi silent reader je lah Aku suka je baca apa yang dia tulis, sebab kelakar dan out of place A good escapism.


    Suzainur K.A.R.

    I find myself picking up Malay books and discarding them by page 45 I have lost my tolerance for slower pacing, preachy drama and annoying plot devices.But I found none of those peeves in this anthology a marvelous cornucopia of romance of the weird kind , urban fantasy, sprinkled with a good dose of homicidal mania and sheer hilarity.Suspend your disbelief and just enjoy the ride.


    Amy Thea

    buku ni tak dikategorikan dengan apa yang aku suka mahu baca kira tak ngam la dengan jiwa.tapi penulisan dia ada kejujuran ikhlas, jujur dalam menggambarkan dunia secara real tentang isi kehidupan dalam dunia tersebut.kadang2 kelakar, nonsense, merapu, etc tapi itu memang menggambarkan tentang.tamuacaraTAL.


    Shahril Shahdan

    berjaya habiskan hanya pada satu malam ketika hati berkecamuk sebuah antologi cerpen yang sangat kreatif, sempoi, saspen dan lucu ada antara cerpen yang mempunya kaitan antara satu sama lain dan hampir kesemuanya mampu membuat kau tersenyum tergelak keseoranganla diamati rupanya gambar di kulit buku ada kaitan depan cerpen cerpen didalamnya.


    Ahmad Hidayat

    beli buku ni masa kat pesta buku di pwtcsign buku simple.aku ingat cerpen dia ayam ayamkali baca, todia boleh tahan kepala otak penulis nitu soalan untuk penulis kenapa kelakar sangat haha.


    Intan Maisarah

    Buku ini sebagai peneman aku sepanjang perjalanan menaiki ETS ke ipoh semalam.himpunan cerpen yang unik dan mencuit hati.aku gemarkan watak seekor Saka yang diberi nama Saka yang tugasnya menjaga dusun sambil bermain gitar , memakai selipar jepun.


    Firdaus Abu Bakar

    kisah seekor rocker yang bernama Saka, kisah gangster yang berebut port kedai mee goreng sedap, kisah perjanjian jin yang berupa gagak, dan kisah tentang kebetulan yang pendek dan power Mind if I join you, Ol Dirty Bastard Boleh saya duduk sekali, Anak Haram Tua


    Azam Baizen

    My bestie Azyan wat ak curious n rasa excited nk baca buku ni in the beginning Soo ak pon soh dier belikan n finally ak abeskan buku ni time ak p Beijing Bg ak xdela best mana pn Biasa2 je cite dier Besides cerpen2 dier macam Rojak by Amir Muhammad But overall ok la for light reading.



    • • Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Popular Epub Power Hadi M. Nor
      395 Hadi M. Nor